Den der rare følelsen. Den snikende følelsen du får når du akkurat har stått opp, møter dagen og kjenner at noe er annerledes. Når du åpner soveromsdøra og kikker inn på stua er det som om noen har ommøblert den i løpet av natta. Du studerer detaljene. Alt står på samme plass som før.

Men det føles som noen har vært i leiligheten og gjort noe med den. Du blir stående midt på stuegulvet, tankefull. Tar inn omgivelsene. De er ikke som i går. Det er flere farger nå, eller kanskje ikke flere farger, men fargene er reinere, de skinner sterkere, og de snakker til deg på en annen måte, de snakker om fine ting, gode ting.

Fuglene er annerledes de også. De leiker mer, flyr mer, bruker luftrommet til akrobatikk, kvitrelydene er vakrere, ikke like skingrende, mer harmoniske og klangfulle.

Du snur deg forsiktig rundt og merker at det er lettere å bevege seg nå, det er mer rom, bedre plass. Akkurat som om leiligheten har vokst og at det er høyere under taket. Det kommer mer lys inn enn i går. De hvite veggene har fått et gyldent, varmt strøk over seg. Lukta i leiligheten er frisk, vårblomster, nyvaska.

Når du ser deg i speilet på badet oppdager du at du også er forandra. Ansiktet ligger riktig nå. Øynene har et annet skjær, som om et støvlag har blitt pussa bort fra dem og de endelig ser klart igjen. Huden gløder, kinnene har en svak rødme. Leppene er fyldigere, rødere, og de former et smil.

Smilet når hele veien til øynene, og varer.

Du synger og danser mens du lager frokost. Ler av deg selv.

Det letner. Det lysner.

Les også: Tid for en skikkelig opptur igjen!, Perfeksjon og Den andre

Reklamer

3 responses to “

  1. pga medisin nedtrappingen kanskje? så bra isåfall:D

  2. Du er en kunstner med ord, du Muriel !
    Vakkert skrevet.

  3. @Cathrin: Mulig det er derfor. Er fortsatt veldig ustabil da, hehe. Prøver ihvertfall å bare glede meg over de gode dagene uten å tenke på når det går nedover igjen 🙂

    @Inger: Oj, tusen takk 🙂 Velkommen inn hit. Sånne kommentarer settes stor pris på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s