Øyeblikket

Du ville kanskje helst vært et annet sted, eller skrudd tida tilbake for å si det du kom på at du skulle sagt da det var akkurat for seint å si det, og øyeblikket var borte.

Kanskje ville du vært et barn i hagen til mormor, liggende bekymringsløs i det svale gresset med gamle Donaldblad mens mormor spaserer smilende rundt i kjolen med funky 70-tallsmønster som hun bare bruker om sommeren.

Eller kanskje hadde det vært best å skru av virkeligheten og reise inn i fantasiens verden, til et land med to soler på en alltid blå himmel, langstrakte duvende enger der du kunne løpe, løpe fort og langt fordi det er så varmt og lett i det landet, kreftene tar aldri slutt og ganske raskt møter du akkurat den personen som det passer å møte, den personen som sier de riktige tingene og du blir ikke sjenert og flau men bare glad og ivrig, og et stykke forbi den skogen der ligger den vakreste stranda du kan tenke deg, hvor bølgene slår musikalsk mot sanden i en jevn rytme som trøster og lindrer.

Men kanskje vil du helst at denne trøstende rytmen skal bli spilt på pianoet som står i stua til søstra di. Det begynner med noen forsiktige akkorder, stilt, prøvende, pianissimo, og det er bare spontan improvisasjon. Hvis det hadde vært en melodi du kjenner hadde du bare venta på akkurat den delen av sangen uten å klare å nyte det som skjer her og nå, men med improvisasjon vet du aldri hva som kommer og dermed lytter du til det vakre i øyeblikket.

Kan hende du ville hatt noen, noen som kunne legge hånda på underarmen din sånn at du hadde følt deg trygg, den berøringa siler ut det som ikke hører hjemme her, så alt du står igjen med er det nødvendige, det viktige.

Det hadde kanskje vært nok å bare være… være tilstede. Ikke prøve. Ikke drømme. Ikke lengte. Bare være.

Les også: Små glimt, Bagatellene og bildet og Frozen

Reklamer

3 responses to “Øyeblikket

  1. Så vakkert skrevet…
    Jeg drømmer om å ligge i en god stilling på mykt underlag, høre de varsomme pianotonene du skriver om, og ja, at noe skal sile ut alt som ikke har å gjøre med det vakre i øyeblikket.En drøm og en lengsel etter å orke å være tilstede der og da – ikke i før eller etterpå, og at det er godt nok å være meg.I dag.Nå.
    Glad for å ha oppdaget bloggen din!

  2. Dette var et nydelig, vakkert innlegg som rørte meg!

  3. @Maryathome: Tusen, tusen takk, den kommentaren varma meg langt inn i sjela! Jeg er også glad for at du oppdaga bloggen min, for da oppdaga jeg din også 🙂

    @Liseliten: tusen takk, så koselig å høre 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s