Mandagsreise 1: Madagaskar

Risåker

Mandag er den desidert kjipeste dagen i uka. Jeg trenger litt vitamininnsprøytning på mandager. Derfor vil jeg hver mandag ta med bloggen på ei reise. Jeg vil vise fram både steder jeg har vært, og steder jeg drømmer om å reise til.

I dag skal jeg dra til Madagaskar. Madagaskar er drømmereisemål nr 1 for tida, jeg har så utrolig lyst til å dra dit i noen uker, og så til Mosambik og Tanzania etterpå (Madagaskar ligger utenfor Mosambiks kyst). Håper jeg får det til en gang.

Det som trekker meg mot Madagaskar er at det er vakkert der, nærmest som et paradis, og dyrelivet er helt fantastisk. 80% av artene på Madagaskar finnes ikke noe annet sted i verden!  På østsida av øya er det regnskog, på vest-og sørsida er det tørrere skog. Øya har også steppelandskap, flere innsjøer og høye fjell.

Øya St. Marie, nord i Madagaskar

Men dyrelivet altså! Tidligere fantes noe som kalles elefantfugl der, den veide 500 kg og var tre meter høy! Herregud så kult det hadde vært og sett den. Dessverre har størstedelen av faunaen på Madagaskar blitt utrydda og denne prosessen pågår i altfor stor grad fortsatt, kjempetrist. Derfor MÅ jeg komme meg dit snart så jeg får opplevd de fascinerende skapningene før det er for seint.

Lemur

Lemur

Solnedgang

Paradis!

Kameleon

Å leite etter bilder til dette innlegget gjør meg nesten rørt, det er så mye vakkert…

Jeg har en forkjærlighet for apekatter, de ligner så mye på oss mennesker, men samtidig er de fremmede og rare. Det finnes mange forskjellige typer lemurer på Madagaskar, og det er flere naturreservater der hvor det skal være mulig å se noen av dem. O’ lykke!

For omtrent 160 millioner år siden rev Madagaskars landmasse seg løs fra Afrika. Ca 75 millioner år seinere igjen ble en bit revet løs fra Madagaskar, drev avgårde og ble til det som i dag heter India. Derfor har Madagaskars dyreliv mer til felles med det indiske dyrelivet enn det afrikanske.

Innimellom speidinga etter dyreliv hadde det vært herlig å sitte i en båt som glir langs vannet…

… eller ligge på ei strand og se på solnedgangen, som er like vakker hver eneste kveld.

Hovedstaden på Madagaskar heter Antananarivo. Det skal være en vakker og livlig by, med mange kirker, moskeer og markeder. Den er bygd på tolv høyder, så det er sikkert god trim i å vandre rundt og se seg omkring.

Air France flyr fra Paris til Antananarivo på 12 timer. Prisen er ikke ille heller, jeg har sett billetter for 5200 kr tur-retur. Jeg skjønner nesten ikke at folk drar til Gran Canaria jeg, når det går an å komme seg til mye vakrere og eksotiske steder for omtrent samme pris. Da jeg dro til India i fjor var jeg full av angst og nevroser, og den turen gikk helt strålende, så det er godt mulig å gjennomføre sånne turer selv om en sliter med psyken. Psykiateren min sa i ettertid at Indiaturen hadde gjort meg friskere. Derfor har jeg virkelig tro på at jeg kommer meg til Madagaskar om ikke så alt for lenge, og at det kommer til å bli en fantastisk, og kanskje til og med terapeutisk, opplevelse!

Her finner du informasjon om Madagaskar i Lonely Planet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s